La tercera Estada Literària l’Alqueria del Duc de Gandia estarà representada per Martí Dominguez, escriptor i periodista de Madrid.

Com en les darreres edicions, l’essència fonamental de l’Estada literària a Gandia és la de continuar el projecte literari de l’escriptor a partir de la visita a la ciutat de Gandia.

Dominguez es podrà inspirar a l’espai de l’Alqueria del Duc i altres esclaus turístics de Gandia del 24 al 27 de maig de 2019.

Martí Domínguez és Doctor en Biologia i professor de Periodisme de la Universitat de València i ha alternat la recerca i la docència amb el periodisme i la literatura.

Col·labora setmanalment a la revista «El Temps» amb articles sobre ciència i literatura, i als diaris «El País» i «La Vanguardia».

Com a novel·lista escriu una trilogia sobre la il·lustració francesa, amb els títols «Les confidències del Comte de Buffon»(1997), guardonada amb els premis Crexells, Andròmina i Crítica de la Universitat de València; «El secret de Goethe» (1999), premi Prudenci Bertrana i Crítica de la Universitat de València; i «El retorn de Voltaire» (2007), premi Josep Pla.

El 2007 rep el Premi Nacional de Cultura de Periodisme de la Generalitat de Catalunya per a la seua labor com a director de la revista de divulgació científica «Mètode».

El 2013 és guardonat amb el Carles Rahola d’assaig amb «El somni de Lucreci. La sega» (2015), novel·la amb què guanya els premis de la Crítica Catalana, de la Crítica Serra d’Or, de la Crítica dels Escriptors Valencians i el Joaquim Amat-Piniella, suposa un canvi de registre en l’obra narrativa de l’autor, que passa de les novel·les d’idees anteriors, a una novel·la que reflexiona sobre la violència i la impunitat en la llarga nit del franquisme.

-Pàgina actualitzada per Josep Miàs per a l’AELC-