La Fortalesa Alqueria del Duc, rep un total de 1.070 visitants, des de la seua obertura al públic en juliol de 2018. En aquest sentit, es pot afirmar que el programa de visites guiades ha estat tot un èxit, tenint en compte que des d’octubre fins a l’actualitat, l’horari d’obertura és únicament els caps de setmana de 10:00 a 14:00 hores.

Destaca el mes d’agost i la primera quinzena de setembre, que sumaren un total de 512 visitants, on l’horari d’obertura va ser més extens, de dimarts a dissabte de 17:00 a 21:00 hores.

A partir d’octubre, el programa de visites guiades, va haver de reduir-se als caps de setmana, atès que l’edifici comparteix l’activitat amb el Centre de Formació Turística (CDT). No obstant, els visitants han continuat tenint molt bona resposta, i les dades estadístiques ho constaten, arribant a tindre una mitjana diària de 14 visitants, tenint un total de 558 visitants, en un horari reduït als matins de dissabte i diumenge.

Els turistes i visitants han mostrat la seua satisfacció per poder conèixer i visitar per primera vegada les instal·lacions d’aquest edifici emblemàtic i històric de la ciutat de Gandia.

Els visitants que s’han acostat fins l’Alqueria del Duc han pogut conèixer, acompanyats per una guia, la importància d’aquest edifici des de la seua construcció al segle XVI, fins a l’actualitat, tenint com a fil conductor la família Borja.

El recorregut guiat actual, contempla una visita a les principals dependències interiors així com una visita exterior, per descobrir els elements arquitectònics de l’edifici, la seua vinculació històrica amb el Castell de Bairén i a l’entorn que l’envolta, la Marjal de Gandia. Així mateix, s’inclou la visita al jaciment arqueològic de la Necròpolis visigoda, situat junt a l’Alqueria.

Així mateix, l’experiència convida a descobrir l’extens patrimoni natural i cultural que conforma el territori de Gandia, com per exemple: el Centre d’Interpretació Marjal de Gandia un passeig per l’Ullal de la Perla i de l’Estany fins les Dunes de l’Auir, enclaus situats en les proximitats de l’edifici. I també, altres monuments i edificis emblemàtics situats a la ciutat de Gandia relacionats amb la Ruta dels Borja de Gandia,, com el Palau Ducal, el Centre Històric, el recinte emmurallat, etc…

L’Ajuntament de Gandia, amb l’objectiu de posar en valor i potenciar els recursos culturals de la ciutat, va iniciar en 2018, un projecte de turisme cultural per dotar de contingut l’edifici de l’Alqueria del Duc, obert a la ciutadania i als visitants amb una programació estable de vistes guiades que permeten conèixer la importància històrica, social i cultural d’este noble espai, així com convertir l’immoble en un referent més de l’oferta cultural de Gandia.

Aquesta iniciativa ha estat possible a través del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Gandia i Turisme Comunitat Valenciana, per tal de promoure la Ruta Turística dels Borja sota el paraigües de la marca turística Territori Borja.

Actualment, l’Alqueria continua oberta al públic els caps de setmana, de 10:00 a 14:00 hores. Més informació sobre rutes i propostes turístiques en Oficines de Turisme de Gandia.