El projecte “Casa d’Escriptors” inicia el seu recorregut este mes d’abril amb la millor de les propostes: una parella de poetes, ambdós amb reconeguda trajectòria com a escriptors i ambdós guardonats –en diferents edicions– amb el Premi Ausiàs March de Poesia. Aquests primers hostes que acollirà l’Alqueria del Duc com a seu de l’Espai de Creació Literària de Gandia, entre el 3 i el 7 d’abril, són Vicent Alonso i Anna Montero, per als que s’ha elaborat un programa d’actes oficial d’acord amb els objectius del projecte per connectar amb la realitat social, històrica i literària de Gandia i el seu entorn.

Les estades literàries a Gandia que acull l’Alqueria del Duc com a seu de l’Espai de Creació Literària de Gandia tenen un doble objectiu. El primer: fomentar l’acollida d’escriptors i escriptores entre cinc i vint dies, perquè puguen continuar desenvolupant el seu treball creatiu literari personal mentre s’acosten i coneixen de prop el nostre entorn natural, gastronòmic, cultural, social o econòmic. D’aquesta manera, el resultat serà un intercanvi de fets i d’experiències amb intel·lectuals de tots els països i llengües possibles, que acabaran narrant allò que els ha inspirat al llarg de la seua visita a la Safor. 

El segon objectiu, se centra en posar en valor i potenciar els recursos culturals de la ciutat, el patrimoni històric municipal, especialment en l’edifici de l’Alqueria del Duc. A partir de la seua museïtzació i l’organització d’un programa estable de visites guiades, els visitants, turistes i escriptors i escriptores, podran conèixer la importància històrica d’aquest noble espai.  Així mateix, la intenció és convertir l’Espai de Creació Literària, en un referent, en un espai cultural que amplie l’oferta turística actual de Gandia, connectat a l’espai que l’envolta, la Marjal de Gandia, al seu territori, la ciutat de Gandia i també a la creació literària des d’una vessant més intel·lectual i creadora, però també des d’una mirada turística i atraient.