«L’Alqueria del duc, Espai de Creació Literària» acollirà, del 3 al 6 de maig de 2019, l’escriptor Manuel Forcano. Nascut a Barcelona, és poeta, hebraista i traductor català. De 2016 a 2018 va ser director del l’Institut Ramon Llull.

Les estades literàries, formen part del projecte cultural i turístic organitzat pels Departaments de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Gandia, que compta amb el suport del programa Cultura Resident, de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, i del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, sota el paraigua de la marca turística ‘Territori Borja’.

Durant quatre dies, Forcano coneixerà, visitarà i descobrirà els enclaus turístics, culturals i naturals més emblemàtics de Gandia, i participarà del programa d’actes preparat per a l’ocasió, de manera que podrà conèixer la ciutat des de diferents perspectives.

L’edifici de l’Alqueria del Duc servirà a l’escriptor com a espai de treball per poder continuar el projecte literari, basat en les experiències que li proporcionarà la ciutat, els carrers, monuments, entorn natural, patrimoni, gastronomia… tots els elements característics i genuïns de Gandia.