{

Ignasi Mora

“Perquè una llengua no són signes només, com tampoc ho és una literatura. La llengua i la literatura d’un poble és el seu patrimoni cultural de més valor. Però també és la simbolització de l’experiència d’una societat al llarg del temps, el seu coratge com a grup social i la pràctica del seu sentit d’igualtat, és a dir, el seu concepte de llibertat”.

Com participar a les Estades Literàries 

Per tal d’impulsar la creació literària, l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB) de l’Ajuntament de Gandia i el Consorci de Museus de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Comunitat Valenciana, proposen i despleguen conjuntament una iniciativa adreçada a creadors literaris, amb obra consolidada i editada, perquè tinguen l’oportunitat d’incrementar la seua obra en l’ESPAI DE CREACIÓ LITERÀRIA “CASA D’ESCRIPTORS” A L’ALQUERIA DEL DUC DE GANDIA.

Consulta com participar en: ciutatliteraria@imabgandia.es

 

Escriptors i escriptores que han participat

h
16 d'octubre

Serdar Çelik

Traductor. Director de l’Istanbul Poetry Festival.

«Fa 30 anys vaig conéixer l’obra d’Ausiàs March i mai m’hagués imaginat que em portaria fins ací. Estar en contacte amb el seu ambient geogràfic i cultural m’ha permés conéixer millor l’autor més enllà de la seua obra»

«Han estat uns dies molt intensos i meravellosos que demostren la importància d’aquest tipus d’iniciatives, ja que permeten enllaçar cultures que en principi semblen llunyanes però que són més pròximes del que podem imaginar«

Gandia 23-10-19

h
24 de maig

Martí Domínguez

Biòleg, escriptor i periodista.

«Aquest tipus d’iniciatives, són importants perquè fa que els escriptors se senten estimats per la societat».

Gandia, 26-05-2019

 

 

h
3 de maig

Manuel Forcano

Poeta, hebraista i traductor català. 

«Ja havia visitat Gandia, però estic molt agraït per haver pogut descobrir espais que desconeixia. Aprofitaré l’estada per continuar treballant en la meua última obra».

Gandia, 04-05-2019

 

h
3 d'abril

Anna Montero

Poeta i traductora al català.

«Per a nosaltres és un luxe tornar a Gandia. Per diverses raons solem vindre a la ciutat. Aquests dies estan sent d’una intensitat cultural important i estem vivint Gandia d’una manera diferent».

Gandia, 05 – 04 – 2019

h
3 d'abril

Vicent Alonso

Poeta, assagista i traductor.

“Per experiència puc afirmar que la inspiració sorgeix quan menys t’ho esperes però sempre està basada en la visita. La Casa dels Escrpitors va més enllà de la visita i el seu efecte».
«Gandia té l’obligació de complir obligatòriament amb l’objectiu de seguir mantenint el seu nivell cultural. Sense Gandia no s’entén la cultura valenciana».

Gandia, 05-04-2019